Ukinute vize za UAE - Discovery Travel | Daleke destinacije | Avio karte | Leto 2020 | Zima 2021 |Discovery Travel
Viza za UAE

Bezvizni režim između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije zvanično je stupio na snagu 12.05.2019, nosioci ova dva pasoša sada će moći da putuju bez viza.

Protokol između Vlada Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o izmenama i dopunama prethodnog Sporazima o ukidanju viza za diplomatske, službene i specijalne pasoše, potpisan u Njujorku 26. septembra 2018. godine, stupio je na snagu 12. maja 2019. godine, navodi se na zvaničnom sajtu srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovim Protokolom proširen je bezvizni režim i na nosioce običnih pasoša obe države, koji imaju pravo na ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriji druge države do 90 dana.

Bitno je da rok važenja pasoša radi turističkog putovanja bude duži od 6 meseci.

Carinska procedura će biti brža i efikasnija, lične stvari se ne carine.Takođe iznos novčanih sredstava po danu koju putnik nosi ne predstavlja uslov za ulazak u Emirate.

Državljani R. Srbije koji žele da putuju u UAE detaljne informacije o vrstama roba koje se mogu uneti i izneti iz UAE, mogu naći na sajtu federalne uprave carina UAE.

Međutim, prilikom unošenja i iznošenja novca potrebno je nadležnim carinskim organima prijaviti sume veće od 100.000 dirhama, što je prema trenuno važećem kursu 24.291 evro.

Moguće je uneti cigarete u vrednosti od 2.000 dirhama (486 evra) ili maksimalno 400 komada cigareta. Dozvoljen je unos cigara do iznosa od 3.000 dirhama (729 evra).

Mogu se uneti i pokloni, uključujući i parfeme, do iznosa od takođe 3.000 dirhama.

Materijali (štampane stvari, CD ili video filmovi), koji vređaju islamsku veru ili predstavljaju versku propagandu se oduzimaju. Isto se odnosi i na piratske video i audio materijale, kao i nelegalne računarske softvere, koji se oduzimaju, navedeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslava Srbije.

Tehnička roba se može unositi uz prethodnu prijavu carinskim organima.

Nije dozvoljeno unošenje svih vrsta droga, odnosno narkotika, kao i oružja i municije. Oštro se, kao krivično delo, kažnjava i korišćenje droga i opijata, čak i ukoliko su konzumirani pre ulaska u UAE, dodaje se.

Za iznajmljivanje vozila od Rent-A-Car agencija dovoljna međunarodna vozačka dozvola izdata u Srbiji.

Ženama koje putuju u UAE preporuka je da ne izlaze u šortsevima i majicama bez rukava.

Alkohol se može konzumirati samo na mestu gde je obezbeđena dozvola za njegovo točenje!

Ponudu za hotele možete pogledati na sledećoj stranici: https://www.discoverytravel.rs/dubai/, dok avio karte možete rezervisati online u samo par koraka: https://www.discoverytravel.rs/avio-karte/

Naši partneri su renomirane vodeće svetske grupacije koje garantuju najviši nivo kvaliteta i sigurnosti našim putnicima. Rezervišite najbolje hotele po odličnim cenama!
Za specijalne zahteve pošaljite nam upit na [email protected]ili nas kontaktirajte na +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber / WhatsApp).

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *