COVID 19 - Obaveštenje - Discovery Travel | Daleke destinacije | Avio karte | Leto 2020 | Zima 2021 |Discovery Travel

Poštovani putnici,

Obaveštavamo vas da su sva ugovorena turistička putovanja, sa realizacijom do 31.05.2020.g., usled nemogućnosti ispunjenja, otkazana.

Nakon ukidanja vanrednog stanja, u toku su pripreme za početak rada naše agencije, koje podrazumevaju kontakte sa nadležnim organima, u cilju obezbedjenja propisanih uslova za obavljanje delatnosti, radi zaštite naših putnika i zaposlenih, kao i stalnu komunikaciju sa našim partnerima. Agencija Discovery Travel će po preporuci nadležnih organa otvoriti poslovnicu DISCOVERY TRAVEL 1 (27.marta 17-19/lok. 3) od 18.05.2020 uz poštovanje propisanih ograničenja i zaštitnih mera.

Svu komunikaciju od ponedeljka 18.05.2020 ćemo obavljati normalno po redovnom radnom vremenu (e-mail [email protected], tel. 011/3290452, 060/3290452 kao i lično u poslovnici).

U nastavku navodimo preporuke i obaveštenja Ministarstva turizma i YUTA-e po kojima će agencija postupati.

1. Kako smo Vam već ranije najavljivali putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva, ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)

– Detaljnije Uputstvo sa preporukom o postupanju po Uredbi, stručne službe YUTA-e će dostaviti agencijama u najkraćem roku nakon usaglašavanja teksta sa nadležnim ministarstvom.

2. Poštujući preporuku nadležnih institucija Republike Srbije i YUTA-e u uslovima ukidanja vanrednog stanja i relaksacije mera uvedenih usled bolesti COVID 19 izazvane virusom Sars-Cov-2 u cilju postepenog oživljavanja privrednih aktivnosti agencija će započeti sa radom prema gore navedenom obaveštenju. Agencija će raditi od 09 do 19h radnim danima i od 10 do 15h subotom. Nedelja je neradni dan.

U skladu sa Zakonom o turizmu i Zakonom o trgovini, turističke agencije su dužne da odrede i vidno istaknu radno vereme, da se istog pridržavaju i da u slučaju vanrednih promena, prekida ili drugih oblika privremenog prestanka obavljanja delatnosti, izmene vidno označe.
Potrebno je da do 18.05.2020. god vidno istaknu na ulazu u poslovne prostorije-poslovnice, radno vreme (skraćeno ili puno radno vreme), ili odluku da Agencija neće raditi do određenog datuma. U slučajevima kada agencija ne radi sastavni deo odluke moraju biti istaknuti kontakt telefoni ili e-mail adresa na koje putnici mogu da dobiju potrebne informacije.

Prilikom otpočinjanja rada poslovnica će primenjivati zaštitne mere preporučene od strane Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja https://www.zdravlje.org.rs/index.php/covid19 sa ciljem zaštite putnika i zaposlenih.

3. Sva turistička putovanja ugovorena sa realizacijom do 31.05.2020.g. se otkazuju, naravno, uz priznavanje svih uplaćenih iznosa.

4. U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalnom nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji, prenosimo sledeće obaveštenje za putnike:

OBAVEŠTENJE
– Putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva, ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)
– Preporuka YUTA-e i agencije je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 31.05.2020. god. Preporuka agencije je da se pomeri datum putovanja u saradnji sa našim partnerima i pronađe adekvatna zamena aranžmana. U ovom trenutku domaći i inostrani partneri (lokalne agencije, hotelijeri i dr.) posluju otežano i moramo dobiti potvrdu za bilo koju odluku.
– Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 31.05.2020 god. su sigurna i biće iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja
– U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju, obzirom na vanredne okolnosti i otežanog poslovanja domaćih i inostranih partnera.
– Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti razvoj situacije kao i da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo interese i prava putnika
– Bićemo u daljem kontaktu sa Vama kako bi dobili sve neophodne informacije
5. Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije na destinacijama u zemlji i inostranstvu, narednih dana dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.

 

Svi se ipak nadamo da ovakvo stanje neće potrajati dugo i da će situacija u skorije vreme biti normalizovana pa ćemo se vratiti normalnom životu i dugo očekivanim putovanjima.

Hvala svim dragim putnicima na strpljenju i ukazanom poverenju. Agencija Discovery Travel će učiniti sve da zaštiti prava svojih putnika i održi dobre poslovne odnose sa svojim poslovnim partnerima kako bi nastavili da pružamo najbolji mogući servis.

Budite sigurni da ćemo pomno pratiti situaciju, preporuke državnih organa i svakodnevno preduzimati potrebne mere.

Dostupni smo za Vas, ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi vašeg aranžmana ili putovanja koje planirate, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila:

[email protected] i [email protected]

TELEFONI:

+381 (60) 3290 452
+381 (60) 3290 453

Želimo Vam dobro zdravlje i još puno lepih putovanja.

Ostanite zdravi!

Hvala na razumevanju,

Vaš Discovery Travel

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *