Blog - Discovery Travel | Daleke destinacije | Avio karte | Leto 2020 | Zima 2021 |Discovery Travel

Tenerife, ostrvo večitog proleća

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum congue volutpat sem vel molestie. Pellentesque porta risus tellus, vitae venenatis velit pharetra et. Suspendisse ullamcorper, lacus vitae lacinia facilisis, mi quam viverra est, in ultricies libero ipsum eu diam. Morbi vestibulum eu ante nec ultricies.

NOVI PROTOKOL ULASKA U GRČKU OD 1. JULA 2020. godine

Poštovani putnici,

Počevši od 1. jula 2020. godine, svi putnici koji ulaze u Republiku Grčku, dužni su da ispune Passenger Locator Form – PLF (link za popunjavanje PLF obrasca: https://travel.gov.gr/) najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, pružajući detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi boravka tokom boravka u Grčkoj.

Nakon popunjavanja PLF obrasca putnici će na email dobiti QR kod koji će (odštampan ili na svom mobilnom telefonu) morati da prikažu prilikom ulaska u zemlju.
Na osnovu očitanog QR koda zdravstveni tim će odlučiti da li će se obaviti testiranje ili će putnici bez dodatnog zadržavanja nastaviti put.

Putnici kojima se obavi testiranje na novi koronavirus SARS-CoV-2 u obavezi su da ostanu u samoizolaciji na adresi svog krajnjeg odredišta u Grčkoj. Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan sa registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je test pozitivan. Po završetku skrininga putnici ulaze u Grčku, primajući uputstva o samoizolaciji dok se ne objave rezultati njihovog skrininga.

Svi putnici moraju poštovati sve neophodne mere preventivne higijene (upotreba maski i fizičko / socijalno distanciranje).

Dodatne Informacije:

Saznaj više

COVID 19 – Obaveštenje

Poštovani putnici,

Obaveštavamo vas da su sva ugovorena turistička putovanja, sa realizacijom do 31.05.2020.g., usled nemogućnosti ispunjenja, otkazana.

Nakon ukidanja vanrednog stanja, u toku su pripreme za početak rada naše agencije, koje podrazumevaju kontakte sa nadležnim organima, u cilju obezbedjenja propisanih uslova za obavljanje delatnosti, radi zaštite naših putnika i zaposlenih, kao i stalnu komunikaciju sa našim partnerima. Agencija Discovery Travel će po preporuci nadležnih organa otvoriti poslovnicu DISCOVERY TRAVEL 1 (27.marta 17-19/lok. 3) od 18.05.2020 uz poštovanje propisanih ograničenja i zaštitnih mera.

Svu komunikaciju od ponedeljka 18.05.2020 ćemo obavljati normalno po redovnom radnom vremenu (e-mail [email protected], tel. 011/3290452, 060/3290452 kao i lično u poslovnici).

U nastavku navodimo preporuke i obaveštenja Ministarstva turizma i YUTA-e po kojima će agencija postupati.

1. Kako smo Vam već ranije najavljivali putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva, ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)

– Detaljnije Uputstvo sa preporukom o postupanju po Uredbi, stručne službe YUTA-e će dostaviti agencijama u najkraćem roku nakon usaglašavanja teksta sa nadležnim ministarstvom.

2. Poštujući preporuku nadležnih institucija Republike Srbije i YUTA-e u uslovima ukidanja vanrednog stanja i relaksacije mera uvedenih usled bolesti COVID 19 izazvane virusom Sars-Cov-2 u cilju postepenog oživljavanja privrednih aktivnosti agencija će započeti sa radom prema gore navedenom obaveštenju. Agencija će raditi od 09 do 19h radnim danima i od 10 do 15h subotom. Nedelja je neradni dan.

U skladu sa Zakonom o turizmu i Zakonom o trgovini, turističke agencije su dužne da odrede i vidno istaknu radno vereme, da se istog pridržavaju i da u slučaju vanrednih promena, prekida ili drugih oblika privremenog prestanka obavljanja delatnosti, izmene vidno označe.
Potrebno je da do 18.05.2020. god vidno istaknu na ulazu u poslovne prostorije-poslovnice, radno vreme (skraćeno ili puno radno vreme), ili odluku da Agencija neće raditi do određenog datuma. U slučajevima kada agencija ne radi sastavni deo odluke moraju biti istaknuti kontakt telefoni ili e-mail adresa na koje putnici mogu da dobiju potrebne informacije.

Prilikom otpočinjanja rada poslovnica će primenjivati zaštitne mere preporučene od strane Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja https://www.zdravlje.org.rs/index.php/covid19 sa ciljem zaštite putnika i zaposlenih.

3. Sva turistička putovanja ugovorena sa realizacijom do 31.05.2020.g. se otkazuju, naravno, uz priznavanje svih uplaćenih iznosa.

4. U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalnom nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji, prenosimo sledeće obaveštenje za putnike:

OBAVEŠTENJE
– Putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva, ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)
– Preporuka YUTA-e i agencije je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 31.05.2020. god. Preporuka agencije je da se pomeri datum putovanja u saradnji sa našim partnerima i pronađe adekvatna zamena aranžmana. U ovom trenutku domaći i inostrani partneri (lokalne agencije, hotelijeri i dr.) posluju otežano i moramo dobiti potvrdu za bilo koju odluku.
– Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 31.05.2020 god. su sigurna i biće iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja
– U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju, obzirom na vanredne okolnosti i otežanog poslovanja domaćih i inostranih partnera.
– Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti razvoj situacije kao i da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo interese i prava putnika
– Bićemo u daljem kontaktu sa Vama kako bi dobili sve neophodne informacije
5. Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije na destinacijama u zemlji i inostranstvu, narednih dana dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.

 

Svi se ipak nadamo da ovakvo stanje neće potrajati dugo i da će situacija u skorije vreme biti normalizovana pa ćemo se vratiti normalnom životu i dugo očekivanim putovanjima.

Hvala svim dragim putnicima na strpljenju i ukazanom poverenju. Agencija Discovery Travel će učiniti sve da zaštiti prava svojih putnika i održi dobre poslovne odnose sa svojim poslovnim partnerima kako bi nastavili da pružamo najbolji mogući servis.

Budite sigurni da ćemo pomno pratiti situaciju, preporuke državnih organa i svakodnevno preduzimati potrebne mere.

Dostupni smo za Vas, ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi vašeg aranžmana ili putovanja koje planirate, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila:

[email protected] i [email protected]

TELEFONI:

+381 (60) 3290 452
+381 (60) 3290 453

Želimo Vam dobro zdravlje i još puno lepih putovanja.

Ostanite zdravi!

Hvala na razumevanju,

Vaš Discovery Travel

Vesti – Korona virus

Dragi putnici,

Korona virus nas drži u neizvesnosti i svakog dana susrećemo putnike koji su zabrinuti i više nisu sigurni u svoje planove odmora.
Ne možemo Vam olakšati odluku o putovanju, ali možemo pružiti sigurnost u kriznim situacijama, kao i prilikom rezervacije.

Za sve individualne putnike sa našim partnerima iz Nemačke (DERTOUR, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, ITS Reisen, Jahn Reisen,TUI, GULET i Airtours) omogućili smo besplatno otkazivanje i rebukiranje za sve destinacije.

Ponuda važi za putnike koji od marta do kraja oktobra 2020. žele da putuju, ali odlažu svoje planove zbog Korona virusa. Ovim putnicima nudimo mogućnost da za sve nove rezervacije od 02.03.2020. do 30.04.2020., u slučaju potrebe, mogu svoje rezervisano putovanje besplatno stornirati ili rebukirati.

Uslovi:
– Booking period: 02.03 do 18.04.2020.
– Period putovanja: 02.03. do 31.10.2020. (kraj putovanja)
– Mogućnost besplatnog otkaza do 30.04.2020.
Ne važi za postojeće rezervacije napravljene pre 02.03.2020.

Pravila kod storniranja ili rebukiranja:
Besplatno storniranje/rebukiranje mora se obaviti do 14 radnih dana pre puta, najkasnije do 30.04., nakon čega važe standardni uslovi storniranja prema OUP.

Napomena: pismeni zahtevi za storniranje moraju biti poslati u skladu sa radnim vremenom nemačkih partnera (ponedeljak-petak od 9h do 17h, u slučaju da je storniranje neophodno obaviti van radnog vremena naših partnera, potrebno je pozivom na mobilni telefon 00381 60 3290 452 kontaktirati naš service centar.

Pored toga Discovery Travel radi konstantno kako bi omogućio najveću moguću sigurnost za svoje putnike i sa zadovoljstvom Vam nudimo mogućnost za besplatnu rezervaciju smeštaja sa opcijom za otkaz bez penala za letnju sezonu 2020 (prema uslovima partnera) za sve destinacije (važi samo za putnike na sopstvenom prevozu)! Napomena: da biste izvršili rezervaciju potrebno je samo da nam pošaljete imena putnika (kao u pasošu) na email: [email protected], sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona +381 60 3290 452.

Možete bezbrižno rezervisati kod nas hotelski smeštaj, znajući da će u slučaju potrebe naši partneri dozvoliti besplatno rešenje.

Dežurni broj telefona: +381603290452
Dežurni e-mail:[email protected]

Vaš, Discovery Travel

Plaćena praksa i mogućnost stalnog zaposlenja

Plaćena praksa i mogućnost stalnog zaposlenja

Trenutno otvoren program – stručna praksa za mlade do 30 godina starosti, bez radnog iskustva u struci. Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa i traje do 9 ili 12 meseci.* NSZ isplaćuje sredstva na mesečnom nivou (visina iznosa zavisi od obrazovanja), NSZ takođe vrši uplatu doprinosa u skladu sa zakonom.

Otvoren je konkurs za stručnu praksu za poziciju agent prodaje.

Vaš CV nam možete poslati na e-mail [email protected]
Obavezno u naslov (Subject) vašeg email-a staviti “Prijava za praksu”.
Kako biste konkurisali za praksu nije Vam potrebno predhodno iskustvo. Za učestvovanje u programu se zahteva minimum VI stepen obrazovanja ili 180 ESPB (potrebno je da lice bude prijavljeno na birou rada).
Obuke kroz koje ćete proći u toku prakse:
– rad sa rezervacionim sistemima (b2b za hotelski smeštaj i avio karte) i poslovnim partnerima
– kreiranje ponuda i rad sa klijentima; samostalna prodaja turističkih aranžmana
Nakon prakse postoji mogućnost stalnog zaposlenja.
Viza za UAE

Ukinute vize za UAE

Bezvizni režim između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije zvanično je stupio na snagu 12.05.2019, nosioci ova dva pasoša sada će moći da putuju bez viza.

Protokol između Vlada Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o izmenama i dopunama prethodnog Sporazima o ukidanju viza za diplomatske, službene i specijalne pasoše, potpisan u Njujorku 26. septembra 2018. godine, stupio je na snagu 12. maja 2019. godine, navodi se na zvaničnom sajtu srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovim Protokolom proširen je bezvizni režim i na nosioce običnih pasoša obe države, koji imaju pravo na ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriji druge države do 90 dana.

Bitno je da rok važenja pasoša radi turističkog putovanja bude duži od 6 meseci.

Carinska procedura će biti brža i efikasnija, lične stvari se ne carine.Takođe iznos novčanih sredstava po danu koju putnik nosi ne predstavlja uslov za ulazak u Emirate.

Državljani R. Srbije koji žele da putuju u UAE detaljne informacije o vrstama roba koje se mogu uneti i izneti iz UAE, mogu naći na sajtu federalne uprave carina UAE.

Međutim, prilikom unošenja i iznošenja novca potrebno je nadležnim carinskim organima prijaviti sume veće od 100.000 dirhama, što je prema trenuno važećem kursu 24.291 evro.

Moguće je uneti cigarete u vrednosti od 2.000 dirhama (486 evra) ili maksimalno 400 komada cigareta. Dozvoljen je unos cigara do iznosa od 3.000 dirhama (729 evra).

Mogu se uneti i pokloni, uključujući i parfeme, do iznosa od takođe 3.000 dirhama.

Materijali (štampane stvari, CD ili video filmovi), koji vređaju islamsku veru ili predstavljaju versku propagandu se oduzimaju. Isto se odnosi i na piratske video i audio materijale, kao i nelegalne računarske softvere, koji se oduzimaju, navedeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslava Srbije.

Tehnička roba se može unositi uz prethodnu prijavu carinskim organima.

Nije dozvoljeno unošenje svih vrsta droga, odnosno narkotika, kao i oružja i municije. Oštro se, kao krivično delo, kažnjava i korišćenje droga i opijata, čak i ukoliko su konzumirani pre ulaska u UAE, dodaje se.

Za iznajmljivanje vozila od Rent-A-Car agencija dovoljna međunarodna vozačka dozvola izdata u Srbiji.

Ženama koje putuju u UAE preporuka je da ne izlaze u šortsevima i majicama bez rukava.

Alkohol se može konzumirati samo na mestu gde je obezbeđena dozvola za njegovo točenje!

Saznaj više

Najlepša ostrva u blizini Atine

Grčka je raj za avanturiste, gurmane, umetnike i sve koji umeju kvalitetno da provedu vreme. Lepota ove drevne zemlje mami da najtoplije mesece provedete baš tamo.
Put u Grčku čini se nepotpun ako ne posetite i jedno od poznatih grčkih ostrva. Ovog puta vam predstavljamo pet rajskih ostrva koja se nalaze nadomak Atine, a vaš odmor može biti još zanimljiviji ukoliko napravite kombinaciju sa autentičnom Atinom. Upite možete slati na [email protected]

EGINA

Ostrvo koje je najbliže Atini, pa vam od Pireja treba samo 40 minuta trajektom. Egina je mirno ostrvo popularno među bogatijim Atinjanima. Što je najvažnije, tu se nalazi jedini skoro neoštećen hram boginje Afaje star 2.500 godina i to samo na pet minuta od luke. Na Egini je popularno iznajmljivanje vespica kojima možete obići ostrvo za veoma kratko vreme. Od glavne luke čak možete prošetati i obići ostatke Apolonovog hrama. Tu je i zadivljujuća plaža Kolona, koja je i leti često prazna. Šta više da poželite?

AGISTRI

Nalazi se odmah pored Egine i vožnja trajektom traje sat. Ovo je za one koji vole sve lokalno i grčko, a minimalna infrastruktura sa tek ponekoliko tavernica pružiće vam osećaj pravog odmora. Ostrvo je toliko malo da ga možete obići biciklom za samo jedan dan. Bicikl možete iznajmiti u luci za samo pet evra. A onda pravac na prelepe plaže poput Dragonere, na kojoj nema mnogo ljudi, a nalazi se tik do guste šume. Na jednoj strani se nalazi bar, a u drugoj pećine. Iako na Agistriju možete biti samo jedan dan i do večere se vratiti u Atinu, ovo je zapravo prava lokacija za vikend odmor.

HIDRA

Takođe na sat od Pireja nalazi se najpopularnije ostrvo u Saronskom zalivu, elegantna Hidra, puna restorana, prodavnica i prelepih plaža. Iako je u gradu motorni saobraćaj zabranjen, putevi uopšte nisu daleko. Većina ostrva je u planinama, ali to nije ni važno, jer je većina aktivnosti smeštena bilzu grada. Najpoznatija plaža je Kamini, a ostrvo je poznato i po juvelirnicama u kojima možete izraditi nakit po želji.

POROS

Nemojte mešati Poros i Paros, fensi ostrvo u Kikladima koje je udaljenije. I do Porosa se vozite sat vremena iz Atine, a zahvaljujući blizini Peloponeza, pruža vam se predivan pogled na kopno. Na Porosu iskoristite priliku da se popnete na 90 godina staru sat-kulu u luci kako biste uživali u pogledu na more. Posejdonov hram se nalazi na severnoj strani ostrva, a ako vas zanimaju još neke znamenitosti, onda posetite Muzej u Porosu. Obavezno posetite plaže Monastiri i Ruski zaliv, pored toga za boravak preporučujemo odličan hotel Sirene Blue Resort sa fantastičnim pogledom, pravi skriveni dragulj.

SPECES

Doduše, Speces je najdalje od pomenutih ostrva, ali je i dalje dostupan za jednodnevni izlet iz Atine. Udaljen je dva sata od Pireja i zabranen je pristup sopstvenim vozilima. Ne brinite, jer će vas već u luci sačekati bezbroj taksista koji će vas odvesti gde je potrebno. Druga zanimljiva opcija je vespa koju možete iznajmiti u luci. Istražite plaže, to je ono najkvalitetnije što Speces ima da ponudi. Agii Anargiri je velika plaža sa suncobranima, a odatle možete hodati uz stene ili preplivati do pećine Bekiri. Većina bogatih Atinjana ima vikendice na ovom ostrvu, ali bez obzira na to ono je još u senci za ozbiljan turizam, što ga čini savršenim za odmor.

 

 

Šta se dešava sa stvarima koje zaboravite u avionu?

Malo je poznata činjenica da za razliku od prtljaga avio-kompanija ne odgovara za vaš ručni prtljag.

Sistem povraćaja izgubljenog predmeta zavisi od kompanije do kompanije, ali uglavnom treba da prijavite šta ste izgubili telefonom ili putem interneta.

Ukoliko kompanija pronađe taj predmet, moraćete da dokažete identitet ličnom kartom, avionskom kartom ili pasošem.

Neke avio-kompanije vam dozvoljavaju da sami potražite izgbuljeni predmet u njihovoj bazi. Na Hitrou i još nekim britanskim aerodromima izgubljene stvari u svim avionima idu u zajedničku bazu, pa ih tako putnici mogu pronaći na sajtu missingx.com.

Ipak, imajte na umu da ćete i za povraćaj izgubljenog predmeta morati da platite oko dvadesetak evra taksu.

Ukoliko se niko ne javi u narednih 90 dana predmeti uglavnom idu na reciklažu, doniraju se humanitarnim organizacijama, uništavaju ili idu na aukciju.

Štaviše, u SAD postoji ogroman magacin gde se prodaju stvari putnika koji su izgubili čitave kofere i nikada se nisu javili da ih potraže.

Evo šta putnici najčešće ostavljaju za sobom u avionu:

1. iPad-ove

2. Mobilne telefone

3. Jastuke za vrat

4. Odeću

5. Naočare za sunce

6. Digitalne knjige

7. Kamere

8. Flašice s vodom

9. Pasoše

10. Dečije igračke

 

Izvor: 92Putovanja

Objavljeno kada će novi Titanik isploviti iz luke

Australijski biznismen i političar Klajv Palmer koji gradi repliku Titanika pod istim imenom, najavio je da će brod biti spreman za plovidbu 2022. godine.

Brod će navodno biti identična kopija čuvenog Titanika, koji je potonuo 1912. godine kada je uradio u ledeni breg.

Kako bi izbegao da se ponovi ista katastrofa, Titanik 2 će biti opremljen većim brojem čamaca za spasavanje, ali i najnovijom tehnologijom.

“Put će se ići istim putem, prevozeći putnike od Sautemptona do Njujorka, ali će takođe ići i u druge delove sveta inspirišući ljude da zavire u čuveni Titanik“, naveo je Palmer u saopštenju.

Navodi se da će brod imati devet platformi i 835 kabina u kojima će se naći 2.435 putika, odnosno prva, druga i treća klasa, baš kao na nekadašnjem Titaniku.

 

Izvor: 92Putovanja

Svinje sa Bahama

Ako je vaš dan malo siv, ako vam treba inspiracija, ako niste sigurni da to možete učiniti… Onda se samo podsetite da čak i svinje mogu plivati!

Na plažama Velikog koralnog grebena, na Bahamima, stanovnici su svinje. Postoji više verzija kako su one zapravo dospele na ovo ostrvo. Jedna od njih kaže da je grupa mornara iskrcala svinje kako bi se kasnije vratili po njih i iskoristili ih za svoju ishranu. Druga kaže da su one žrtve brodoloma koje su utočite pronašle baš na ovom mestu, a treća kaže da je to marketinški trik kako bi se privukli turisti.

Da je ovo zaista dobar potez dokazuje i broj posetioca koji hrle kako bi videli izuzetan prizor divljih svinja koje se prskaju i uživaju u prelepom tirkiznom moru.

Ove razmažene divlje svinje žive na nenaseljenom ostrvu Exuma na Bahamima, odmah pored ostrva gde letuju oni s najdubljim džepovima. I koriste sve benefite prelepih peskovitih plaža, kupaju se u jednoj od najlepših plaža na svetu.

Nesvakidašnji pogled na svinje koje plivaju u kristalno čistoj tirkiznoj vodi, brčkajući se u moru i ležeći na peskovitoj plaži hipnotisali su turiste i ostrvo je sada glavna atrakcija upravo zbog ovih svinja hedonista.

Jedan od turista Jeff Todd (36) zaljubio se u način kako ove svinje uživaju na plaži i napisao je knjigu o njima. Rekao je da vodiči i stanovnici na Bahamima veoma vode računa o svinjama i prema njima imaju zaista najbolje namere.

Jedna svinja po imenu Platon je postala je toliko slavna, pa je svoje mesto dobila u knjizi „Tajna ostrva svinja“. U ovoj knjizi nalaze se njegovi podvizi koje je uslikao fotograf i okeanski vodič, Džim Aberneti (52) s Floride.
Kako zbirka ovih fotografija pokazuje, svinje su se izuzetno dobro adaptirale na stil života na plaži, radosti koje donosi kupanje u morskoj vodi i izležavanje na pesku.

Ovo su verovatno najpopularnije svinje. Redovno se pojavljuju u televizijskim emisijama, reklamama, magazinima i novinama i bezbrojnim selfijima sa turistima. Sa željom da vide svinje u raju ostrvo su posetile i poznate ličnosti poput Belle Thorne i Donalda Trampa.

Ako biste kojim slučajem želili da zaplivate s njima, do ove udaljene plaže možete da dođete brodom sa glavnog ostrva „Great Exuma“.

Ukoliko su vas zainteresovale svinje iz raja, možete pronaći više informacija na oficijalnom sajtu When Pigs Swim.

Izvor: escape-magazin

Najlepše grčke plaže koje su dobile „plavu zastavicu“

Grčka se našla na drugom mestu na internacionalnoj dodeli „blue flag“ oznaka, koja je uključila 47 zemalja.
Čak 519 grčkih plaža, 15 marina i jedan brod dobili su plavu zastavicu koja je simbol ekološki čistog okruženja širom sveta.

Plava zastava” za plaže i marine je međunarodni ekološki standard kvaliteta zaštite okoline mora i obala. Svake godine se dodeljuje plažama i marinama koje ispune rigorozne međunarodne standarde po 33 kriterijuma.
Samo Grčka je predstavljala 12 odsto od ukupnog broja dodeljenih nagrada. To znači da su grčke plaže ne samo prelepe, već imaju i visoke standarde priznate u celom svetu.
Španija je osvojila prvo mesto kada je kvalitet obale u pitanju, dok su Turska, Francuska i Italija zauzele treće, četvrto, odnosno peto mesto.
Plave zastavice dodeljuju se od 1987. godine plažama čiji je kvalitet vode „izvrstan“. Nagrada „blue flag“ dodeljuje se jednom godišnje.

PlažaRegionOpština
Alexandroupollis Municipal BeachEVROSAlexandroupoli
Kyani AktiEVROSAlexandroupoli
ArogiRODOPIKomotini
Fanari/IouliaRODOPIKomotini
Fanari/CampingRODOPIKomotini
MesiRODOPIKomotini
ManganaXANTHITopiros
ErasmioXANTHITopiros
Avdira/Porto MoloXANTHIAvdira
MyrodatoXANTHIAvdira
MandraXANTHIAvdira
MakryammosKAVALAThassos
Pefkari 2/Alexandra BeachKAVALAThassos
Prinos-Dasylio 2/Ilio Mare BeachKAVALAThassos
Ammoglossa/Keramoti 1KAVALANestos
Ammoglossa/Keramoti 2KAVALANestos
BatisKAVALAKavala
KalamitsaKAVALAKavala
PerigialiKAVALAKavala
AmmolofiKAVALAPangeo
Nea IraklitsaKAVALAPangeo
Nea PeramosKAVALAPangeo
SarakinaKAVALAPangeo
Ofrynio/TouzlaKAVALAPangeo
OrfaniKAVALAPangeo
Serraiki AktiTHESSALONIKIVolvi
AsprovaltaTHESSALONIKIVolvi
Paralia VrasnonTHESSALONIKIVolvi
Nea VrasnaTHESSALONIKIVolvi
Porto FinoTHESSALONIKIVolvi
Stavros CentralTHESSALONIKIVolvi
Stavros EastTHESSALONIKIVolvi
Stavros WestTHESSALONIKIVolvi
Nei EpivatesTHESSALONIKIThermaikos
Michaniona-TourbaliTHESSALONIKIThermaikos
PotamosTHESSALONIKIThermaikos
Ierissos/Municipal 1CHALKIDIKIAristotelis
Ierissos/Municipal 2CHALKIDIKIAristotelis
Ierissos/Municipal 3CHALKIDIKIAristotelis
Kampoudi 1/Akti OuranoupoliCHALKIDIKIAristotelis
Kampoudi 2/TheoxeniaCHALKIDIKIAristotelis
Kampoudi 3/AkrathosCHALKIDIKIAristotelis
Ouranoupoli 1/Xenia OuranoupolisCHALKIDIKIAristotelis
Ouranoupoli 2/Eagles PalaceCHALKIDIKIAristotelis
Ouranoupoli 3/AristotelesCHALKIDIKIAristotelis
Agios Pavlos/Alexandros Palace HotelCHALKIDIKIAristotelis
Porto Agio/Agionissi ResortCHALKIDIKIAristotelis
Nea Roda 2CHALKIDIKIAristotelis
KamposCHALKIDIKIAristotelis
OlympiadaCHALKIDIKIAristotelis
AlykesCHALKIDIKIAristotelis
Sarti 1CHALKIDIKISithonia
SykiaCHALKIDIKISithonia
ToroniCHALKIDIKISithonia
Nikiti 2CHALKIDIKISithonia
PlatanitsiCHALKIDIKISithonia
Porto Carras 1/KochiCHALKIDIKISithonia
Porto Carras 2/Sithonia MelitonCHALKIDIKISithonia
Elia 2/AnthemusCHALKIDIKISithonia
Makria Lagada/Porfi BeachCHALKIDIKISithonia
Lagomandra/Lagomandra Beach HotelCHALKIDIKISithonia
ParadisosCHALKIDIKISithonia
Livrochio 1CHALKIDIKISithonia
MarmarasCHALKIDIKISithonia
ElaionCHALKIDIKISithonia
KalogriaCHALKIDIKISithonia
KoutloumousiouCHALKIDIKISithonia
ArmenistisCHALKIDIKISithonia
Kryopigi 2/Alexander Τhe Great Beach HotelCHALKIDIKIKassandra
Kryopigi 4/Kassandra PalaceCHALKIDIKIKassandra
FourkaCHALKIDIKIKassandra
Polichrono 3CHALKIDIKIKassandra
Chanioti 1CHALKIDIKIKassandra
Chanioti 3/Grecotel Pella BeachCHALKIDIKIKassandra
Sani 2/Sani BeachCHALKIDIKIKassandra
Sani 3/Sani ClubCHALKIDIKIKassandra
Sani DunesCHALKIDIKIKassandra
Sani AsteriasCHALKIDIKIKassandra
Kanistro/MiraggioCHALKIDIKIKassandra
ElaniCHALKIDIKIKassandra
Athytos/Afitis HotelCHALKIDIKIKassandra
Athytos VarkesCHALKIDIKIKassandra
Nea Skioni community beachCHALKIDIKIKassandra
Kryopigi Domotiko AnapsyktirioCHALKIDIKIKassandra
Mendi KalandraCHALKIDIKIKassandra
Mola KalyvaCHALKIDIKIKassandra
Paliouri KanistroCHALKIDIKIKassandra
Pefkochori Yalla-FlegraCHALKIDIKIKassandra
Polychrono/Azur HotelCHALKIDIKIKassandra
Posidi/CocusCHALKIDIKIKassandra
Possidi /Possidi Holidays ResortCHALKIDIKIKassandra
Possidi PohondaCHALKIDIKIKassandra
Kallithea/Ammon ZeusCHALKIDIKIKassandra
Kallithea-Municipal BarCHALKIDIKIKassandra
Pefkochori-Fyki BeachCHALKIDIKIKassandra
Posidi CentreCHALKIDIKIKassandra
Siviri CentreCHALKIDIKIKassandra
Posidi-EgeopelagitikaCHALKIDIKIKassandra
Loutra Agias ParaskevisCHALKIDIKIKassandra
Polychrono-Cocones BeachCHALKIDIKIKassandra
Sargani/Blue DolphinCHALKIDIKIPolygyros Municipality
Gerakini/Ikos OliviaCHALKIDIKIPolygyros Municipality
Eleonas/Ikos OceaniaCHALKIDIKINea Propontida
Nea Potidea/Portes BeachCHALKIDIKINea Propontida
Nea Potidea-East of the Toroneou CanalCHALKIDIKINea Propontida
Sozopoli/NaftilosCHALKIDIKINea Propontida
Sozopoli CentreCHALKIDIKINea Propontida
VergiaCHALKIDIKINea Propontida
Geoponika-MykoniatikaCHALKIDIKINea Propontida
Nea KallikratiaCHALKIDIKINea Propontida
Nea HerakliaCHALKIDIKINea Propontida
Nea Heraklia-SaharaCHALKIDIKINea Propontida
Agios MamasCHALKIDIKINea Propontida
FlogitaCHALKIDIKINea Propontida
PortariaCHALKIDIKINea Propontida
DionysiouCHALKIDIKINea Propontida
Nea PlagiaCHALKIDIKINea Propontida
TrigliaCHALKIDIKINea Propontida
Nea Potidea PropontidasCHALKIDIKINea Propontida
Nea MoudaniaCHALKIDIKINea Propontida
Olympiaki AktiPIERIAKaterini
ParaliaPIERIAKaterini
KallitheaPIERIAKaterini
Kallithea/Mediterranean VillagePIERIAKaterini
KorinosPIERIAKaterini
PeristasiPIERIAKaterini
Leptokarya 1PIERIADion-Olympos
Neoi PoroiPIERIADion-Olympos
Platamonas 1PIERIADion-Olympos
Panteleimonas 1PIERIADion-Olympos
SkotinaPIERIADion-Olympos
Plaka-MylosPIERIADion-Olympos
Nea Mesaggala 1LARISATempi
Nea Mesaggala 2LARISATempi
Nea Mesaggala 3LARISATempi
Thomas Soutrali AgriasMAGNISIAVolos
Agria/Valis ResortMAGNISIAVolos
AnavrosMAGNISIAVolos
AlykesMAGNISIAVolos
AmarylidosMAGNISIAVolos
AmfanonMAGNISIAVolos
Chryssi Akti PanagiasMAGNISIAVolos
PlatanidiaMAGNISIAVolos
Nea AgchialosMAGNISIAVolos
KarnagioMAGNISIAVolos
PlakesMAGNISIAVolos
AlmyrosMAGNISIAAlmyros
KoukounariesMAGNISIASkiathos
Maratha/Skiathos Palace HotelMAGNISIASkiathos
Andrina/Adrina Beach & Adrina ResortMAGNISIASkopelos
GlyfaFTHIOTIDAStylida
Kamena Vourla/GaliniFTHIOTIDAMolos-Agios Konstantinos
Skala AtalantisFTHIOTIDALokroi
Livanates 1/KyaniFTHIOTIDALokroi
Livanates 2/SchiniasFTHIOTIDALokroi
LivrichioFTHIOTIDALokroi
SouvalaFTHIOTIDALokroi
EratiniFOKIDADorida
ChiliadouFOKIDADorida
SergoulaFOKIDADorida
MonastirakiFOKIDADorida
MaiamiFOKIDADelphi
Trokandero/AgaliFOKIDADelphi
Agioi PantesFOKIDADelphi
KalafatisFOKIDADelphi
Agios IsidorosVIOTIADistomo-Arachova-Antikyra
Plaka DilessiouVIOTIATanagra
Alykes DrosiasEVIAChalkis
LefkandiEVIAChalkis
Asteria ChalkidasEVIAChalkis
Schinias/KaraviATTIKIMarathon
BrexizaATTIKIMarathon
AvlakiATTIKIMarkopoulo Mesogeas
Mavro Lithari/Eden BeachATTIKISaronikos
Lagonissi 1-Grand Beach/Grand Resort LagonissiATTIKISaronikos
Lagonissi 2-Mediterraneo/Grand Resort LagonissiATTIKISaronikos
Lagonissi 3-Kochylia/Grand Resort LagonissiATTIKISaronikos
VarkizaATTIKIVari-Voula-Vouliagmeni
Asteras Vouliagmenis/Astir Beach VouliagmenisATTIKIVari-Voula-Vouliagmeni
VouliagmeniATTIKIVari-Voula-Vouliagmeni
Voula AATTIKIVari-Voula-Vouliagmeni
Glyfada AATTIKIGlyfada
Glyfada BATTIKIGlyfada
DiastavrosiATTIKISpata-Artemida
LimniATTIKISpata-Artemida
Agia MarinaATTIKIAigina
Askeli/Nea EgliATTIKIPoros
Kakia LagadaATTIKIKythira
KapsaliATTIKIKythira
Loutraki 1KORINTHIALoutraki-Agioi Theodoroi
Loutraki 2KORINTHIALoutraki-Agioi Theodoroi
Loutraki-Boutsi/Poseidon ResortKORINTHIALoutraki-Agioi Theodoroi
VrahatiKORINTHIAVelo-Vocha
KokkoniKORINTHIAVelo-Vocha
PefkiasKORINTHIASikyona
Xylokastro-PefkiasKORINTHIAXylokastro-Evristini
Porto Cheli/AKS Hinitsa BayARGOLIDAErmionida
KarathonaARGOLIDANafplio
ToloARGOLIDANafplio
KallistoΑΡΚΑΔΙΑVoria Kynouria
Agios Andreas-MylosΑΡΚΑΔΙΑVoria Kynouria
AtsigganosΑΡΚΑΔΙΑVoria Kynouria
XiropigadoΑΡΚΑΔΙΑVoria Kynouria
NeapoliLAKONIAMonemvasia
ArchangelosLAKONIAMonemvasia
Plytra-PachiammosLAKONIAMonemvasia
TiganiaLAKONIAMonemvasia
MonemvasiaLAKONIAMonemvasia
PoriLAKONIAMonemvasia
Megali AmmosLAKONIAMonemvasia
Simos beach-SarakinikoLAKONIAElafonisos
Vathi/Belle Helene HotelLAKONIAAnatoliki Mani
Mikri MandiniaMESSINIAKalamata
East Kalamata 1/AnastasiMESSINIAKalamata
East Kalamata 2/Terma NavarinouMESSINIAKalamata
Verga-AlmyrosMESSINIAKalamata
BoukaMESSINIAMessini
Dunes Beach-Costa NavarinoMESSINIATrifylia
Skafidia/AldemarILIAPyrgos
KouroutaILIAIlida
ArkoudiILIAPineios
VartholomioILIAPineios
GlyfaILIAPineios
Kastro-Chryssi Akti 2/Robinson Club Kyllini BeachILIAAndravida-Kyllini
Loutra Kyllinis 1/Grecotel Olympia Riviera OasisILIAAndravida-Kyllini
Loutra Kyllinis 2/Grecotel Olympia Riviera ThalassoILIAAndravida-Kyllini
Kalogria/Kalogria BeachACHAIADytiki Achaia
NiforeikaACHAIADytiki Achaia
Lakkopetra/Lakopetra BeachACHAIADytiki Achaia
TiganiaACHAIADytiki Achaia
AlykiACHAIAAigialeia
DigeliotikaACHAIAAigialeia
PoundaACHAIAAigialeia
ElaionasACHAIAAigialeia
PsaniAETOLOAKARNANIANafpaktos
KryoneriAETOLOAKARNANIANafpaktos
Kato VasilikiAETOLOAKARNANIANafpaktos
KyaniPREVEZAPreveza
MonolithiPREVEZAPreveza
TsoukesPREVEZAPreveza
PlataniaPREVEZAPreveza
Mega AmmosPREVEZAPreveza
LoutsaPREVEZAParga
Valtos/Parga Beach ResortPREVEZAParga
AmmoudiaPREVEZAParga
DrepanoTHESPROTIAIgoumenitsa
Mega AmmosTHESPROTIAIgoumenitsa
KaravostasiTHESPROTIAIgoumenitsa
Agia ParaskeviTHESPROTIAIgoumenitsa
Kommeno/Corfu ImperialKERKYRACorfu
Kontokali/Kontokali Bay ResortKERKYRACorfu
Alykes Potamou/Family Life Kerkyra GolfKERKYRACorfu
Almyros/Gelina VillageKERKYRACorfu
Canal d’ AmourKERKYRACorfu
Dafnila/Grecotel Daphnila Bay ThalassoKERKYRACorfu
Agios Ioannis Peristeron/Marbella CorfuKERKYRACorfu
Kontogialos/Mayor Pelekas MonasteryKERKYRACorfu
Kavos/Mayor Capo di CorfuKERKYRACorfu
Issos/Sandy Beach ResortKERKYRACorfu
Dasia/IkosKERKYRACorfu
Agios GiannisLEFKADALefkada
Lefkada/GyraLEFKADALefkada
Agios Nikitas-PefkouliaLEFKADALefkada
Kathisma 1LEFKADALefkada
Porto KatsikiLEFKADALefkada
NydriLEFKADALefkada
Mikros Gialos/PorosLEFKADALefkada
PontiLEFKADALefkada
PetaniKEFALONIAKefalonia
Platys GialosKEFALONIAKefalonia
Makrys GialosKEFALONIAKefalonia
AvythosKEFALONIAKefalonia
LourdasKEFALONIAKefalonia
AmmesKEFALONIAKefalonia
SkalaKEFALONIAKefalonia
Aragia PorouKEFALONIAKefalonia
MyrtosKEFALONIAKefalonia
XiKEFALONIAKefalonia
Agia Varvara/KateliosKEFALONIAKefalonia
Bouka-Paliostafida/MediterraneeKEFALONIAKefalonia
AntisamosKEFALONIAKefalonia
Poli-Ta DexiaKEFALONIAIthaki
Alykanas 1ZAKYNTHOSZakynthos
Alykes 1ZAKYNTHOSZakynthos
Amboula PsarouZAKYNTHOSZakynthos
TsiliviZAKYNTHOSZakynthos
BoukaZAKYNTHOSZakynthos
Amboula TragakiZAKYNTHOSZakynthos
Katragaki/Eleon Grand ResortZAKYNTHOSZakynthos
GerakasZAKYNTHOSZakynthos
Kalamaki 1ZAKYNTHOSZakynthos
Kalamaki 2-LourosZAKYNTHOSZakynthos
Laganas-ZanteZAKYNTHOSZakynthos
Limni KeriouZAKYNTHOSZakynthos
BananaZAKYNTHOSZakynthos
Kryoneri Municipal Beach-NTO BeachZAKYNTHOSZakynthos
ArgasiZAKYNTHOSZakynthos
AmmoudiZAKYNTHOSZakynthos
Arkadianou-KouklaZAKYNTHOSZakynthos
GaϊdarosZAKYNTHOSZakynthos
VoulismeniCHANIAKandanos-Selino
GrammenoCHANIAKandanos-Selino
Pachia AmmosCHANIAKandanos-Selino
ChalikiaCHANIAKandanos-Selino
SougiaCHANIAKandanos-Selino
Falasarna/Pachia Ammos 1CHANIAKissamos
Falasarna/Pachia Ammos 2CHANIAKissamos
Kasteli/Mavros Molos-PlakaCHANIAKissamos
ElafonisiCHANIAKissamos
Platanias/GeraniotisCHANIAPlatanias
Platanias-Limanaki/Porto Platanias BeachCHANIAPlatanias
KolymvariCHANIAPlatanias
Rapaniana/Cavo SpadaCHANIAPlatanias
StalosCHANIAChania
Ag. Apostoli 1CHANIAChania
Ag. Apostoli 2CHANIAChania
Chrissi AktiCHANIAChania
Agia MarinaCHANIAChania
KalamakiCHANIAChania
MarathiCHANIAChania
StavrosCHANIAChania
Agios OnoufriosCHANIAChania
KalathasCHANIAChania
Nea ChoraCHANIAChania
MaistraliCHANIAApokoronas
Kalyves XydaCHANIAApokoronas
AlmyridaCHANIAApokoronas
KyaniCHANIAApokoronas
Kavros/Mythos PalaceCHANIAApokoronas
Kavros/Eliros MareCHANIAApokoronas
Kavros/AnemosCHANIAApokoronas
Kavros/Georgioupolis ResortCHANIAApokoronas
Perastikos/Pilot BeachCHANIAApokoronas
Perastikos/Mare MonteCHANIAApokoronas
Rethymno 1/Aquila Porto RethymnoRETHYMNORethymno
Rethymno 1/Kriti BeachRETHYMNORethymno
Rethymno 1/Ilios BeachRETHYMNORethymno
Rethymno 2/Pearl BeachRETHYMNORethymno
Rethymno 3/Steris BeachRETHYMNORethymno
Rethymno 4-Myssiria/Creta PalaceRETHYMNORethymno
Platanias Β/Minos Mare ResortRETHYMNORethymno
Adelianos Kampos A/Aquila Rithymna BeachRETHYMNORethymno
Pigianos Kampos/Grecotel White PalaceRETHYMNORethymno
Skaleta/Creta StarRETHYMNORethymno
Panormo Limni/Grecotel Club Marine PalaceRETHYMNOMylopotamos
Lianos Kavos Lavris/Iberostar Creta PanoramaRETHYMNOMylopotamos
PlakiasRETHYMNOAgios Vassileios
RodakinoRETHYMNOAgios Vassileios
Agia Galini/Ystero VarkotopiRETHYMNOAgios Vassileios
SoudaRETHYMNOAgios Vassileios
Ellinoperamata/Apollonia BeachIRAKLIOMalevizi
Fodele/Fodele Beach HotelIRAKLIOMalevizi
Ammoudara 1/Agapi BeachIRAKLIOMalevizi
Ammoudara 4/Candia MarisIRAKLIOMalevizi
Ammoudara 5/Santa MarinaIRAKLIOMalevizi
Ammoudara/Atlantica Akti ZeusIRAKLIOMalevizi
Made/Athina PalaceIRAKLIOMalevizi
Limenas Chersonissou 5/Silva Beach HotelIRAKLIOChersonissos
Agios Georgios 1/Aldemar Knossos Royal VillageIRAKLIOChersonissos
Agios Georgios 3/Aldemar Royal Mare & Cretan VillageIRAKLIOChersonissos
Anissaras/Lyttos BeachIRAKLIOChersonissos
Anissaras/Mitsis Laguna ResortIRAKLIOChersonissos
Klontzani/Sirens HotelsIRAKLIOChersonissos
Kokkini Chani/RinelaIRAKLIOChersonissos
Agios Georgios 2-Panagia Rizi/AKS Annabelle VillageIRAKLIOChersonissos
Drapanos/Nana BeachIRAKLIOChersonissos
Potamos/Cretan Malia ParkIRAKLIOChersonissos
Potamos AIRAKLIOChersonissos
Kokkini Chani/Themis BeachIRAKLIOChersonissos
Kokkini Chani/ Knossos BeachIRAKLIOChersonissos
Agia Pelagia-Menopetra/Akrogiali BeachIRAKLIOChersonissos
Kastri/Creta MarisIRAKLIOChersonissos
MatalaIRAKLIOFaistos
Spiliada/Kalimera KritiLASITHIAgios Nikolaos
Poros 1/Elounda Bay PalaceLASITHIAgios Nikolaos
Poros 2/Elounda BeachLASITHIAgios Nikolaos
Elounda/Elounda MareLASITHIAgios Nikolaos
Elounda/Porto EloundaLASITHIAgios Nikolaos
Pigaidakia Eloundas/Elounda VillageLASITHIAgios Nikolaos
SchismaLASITHIAgios Nikolaos
Elounda 1/Elounda BluLASITHIAgios Nikolaos
Driros/Domes of EloundaLASITHIAgios Nikolaos
ChionaLASITHIAgios Nikolaos
Plaka/Blue PalaceLASITHIAgios Nikolaos
Chavania 2LASITHIAgios Nikolaos
Agios Nikolaos 1/Saint Nicolas BayLASITHIAgios Nikolaos
Agios Nikolaos 2/Minos PalaceLASITHIAgios Nikolaos
Agios Nikolaos 3/Minos BeachLASITHIAgios Nikolaos
Ammoudi/Hermes CoralLASITHIAgios Nikolaos
KitroplateiaLASITHIAgios Nikolaos
Ammos/MarinaLASITHIAgios Nikolaos
AlmyrosLASITHIAgios Nikolaos
Ammos/MunicipalLASITHIAgios Nikolaos
Pilos/Istron BayLASITHIAgios Nikolaos
AmmoudaraLASITHIAgios Nikolaos
VoulismaLASITHIAgios Nikolaos
Agios PanteleimonasLASITHIAgios Nikolaos
KaravostasiLASITHIAgios Nikolaos
Chavania 1/Candia Park VillageLASITHIAgios Nikolaos
Mirabello/Mirabello Beach & VillageLASITHIAgios Nikolaos
Sitia 1/GallikoLASITHISitia
Vai/FinikodasosLASITHISitia
KouremenosLASITHISitia
ChionaLASITHISitia
Kato ZakrosLASITHISitia
AnalipsiLASITHISitia
Makrygialos-Langoufa/Sunwing Makrigialos BeachLASITHISitia
Langoufa/Mikri Poli CreteLASITHISitia
Ierapetra 1/DimotikiLASITHIIerapetra
Agia FotiaLASITHIIerapetra
MyrtosLASITHIIerapetra
Koutsounari-Agios Ioannis/Sunshine Kreta & Sunshine Crete VillageLASITHIIerapetra
Koutsounari 2/Kakkos BayLASITHIIerapetra
Achlia SchinokapsalonLASITHIIerapetra
Kiotari 3/Rodos Princess BeachDODEKANISARodos
Lardos 1/Lindos Princess BeachDODEKANISARodos
Lardos 3/Lindian VillageDODEKANISARodos
Afantou 2/Irene Palace & Port RoyalDODEKANISARodos
East of AquariumDODEKANISARodos
Kolymbia/Mikri PoliDODEKANISARodos
Kolymbia/Mythos BeachDODEKANISARodos
Kolymbia A-Limanaki/Atlantica ImperialDODEKANISARodos
Ammoudes-Faliraki/Elycium ResortDODEKANISARodos
Ammoudes-Faliraki/Rodos Alia ResortDODEKANISARodos
Ammoudes-Faliraki/Rodos PalladiumDODEKANISARodos
Kavourakia/Aldemar Amilia Mare & Paradise VillageDODEKANISARodos
Faliraki-Kastraki/Grecotel Rhodos RoyalDODEKANISARodos
Faliraki 1/EsperidesDODEKANISARodos
Faliraki 2/Amada ColossosDODEKANISARodos
Faliraki 3/Esperos PalaceDODEKANISARodos
Faliraki 4/KalypsoDODEKANISARodos
Faliraki 5/Blue SeaDODEKANISARodos
Faliraki 5/EpsilonDODEKANISARodos
Faliraki-KatharaDODEKANISARodos
Faliraki ΑDODEKANISARodos
KallitheaDODEKANISARodos
MantomataDODEKANISARodos
Megalos Yialos (Lindos)DODEKANISARodos
TraounouDODEKANISARodos
Vayies/LadikoDODEKANISARodos
Reni 1/Sunwing Kallithea BeachDODEKANISARodos
Trianta B/Sun Beach ResortDODEKANISARodos
Galouni Kokkinogia/Princess Adriana ResortDODEKANISARodos
Galouni Kokkinogia//Mitsis Rodos VillageDODEKANISARodos
Trianta/Electra Palace ResortDODEKANISARodos
Vlicha/Lindos Mare & Lindos BluDODEKANISARodos
Reni Kalathou/Atrium PalaceDODEKANISARodos
Lachania/Atrium PrestigeDODEKANISARodos
Lee/My PefkosDODEKANISARodos
Gourniatis/Lakitira Resort & VillageDODEKANISAKos
Troulos/Neptune HotelsDODEKANISAKos
Akro Chelonas/Robinson Club DaidalosDODEKANISAKos
Pefkokefali-Agios Fokas/OceanisDODEKANISAKos
Lambi/Blue LagoonDODEKANISAKos
Marmari/Caravia BeachDODEKANISAKos
Vouno/Mitsis HotelsDODEKANISAKos
Bamialiki/Astir OdysseusDODEKANISAKos
PerissaCYCLADESSantorini
Agios GeorgiosCYCLADESSantorini
VlychadaCYCLADESSantorini
PerivolosCYCLADESSantorini
Kamari 1CYCLADESSantorini
Kamari 2CYCLADESSantorini
OrmosCYCLADESIos
MylopotamosCYCLADESIos
ManganariCYCLADESIos
ProvatasCYCLADESMilos
KamaresCYCLADESSifnos
Platis GialosCYCLADESSifnos
LogarasCYCLADESParos
TserdakiaCYCLADESParos
PountaCYCLADESParos
Marpissa/Chrysi AktiCYCLADESParos
LivadiaCYCLADESParos
Agia Anna/MaragasCYCLADESNaxos
Agios ProkopiosCYCLADESNaxos
Agios GeorgiosCYCLADESNaxos
GalissasCYCLADESSyros-Ermoupolis
AzolimnosCYCLADESSyros-Ermoupolis
KiniCYCLADESSyros-Ermoupolis
AgathopesCYCLADESSyros-Ermoupolis
VariCYCLADESSyros-Ermoupolis
FinikasCYCLADESSyros-Ermoupolis
Kalafatis/Aphrodite Beach ResortCYCLADESMykonos
Agios Fokas/MarathiaCYCLADESTinos
Delavogia/Aneroussa BeachCYCLADESAndros
Agios PetrosCYCLADESAndros
BatsiCYCLADESAndros
Chrysi AmmosCYCLADESAndros
KoundourosCYCLADESKea
OtziasCYCLADESKea
YialiskariCYCLADESKea
Doryssa/PotokakiSAMOSSamos
GlykorizaSAMOSSamos
Agia FotiniCHIOSChios
KarfasCHIOSChios
DaskalopetraCHIOSChios
KomiCHIOSChios
LithiCHIOSChios
Lo BayCHIOSChios
Chios Municipal BeachCHIOSChios
Agia ParaskeviCHIOSChios
TsamakiaLESVOSLesbos
Skala EressouLESVOSLesbos
Eftalou/Ag. AnargyriLESVOSLesbos
KagiaLESVOSLesbos
Agios IsidorosLESVOSLesbos
MolyvosLESVOSLesbos
VateraLESVOSLesbos
CharamidaLESVOSLesbos
Kanoni ThermisLESVOSLesbos
AnaxosLESVOSLesbos
PetraLESVOSLesbos
NyfidaLESVOSLesbos
Evgatis/ZematasLESVOSLemnos
Agios IoannisLESVOSLemnos
ThanosLESVOSLemnos
PlatyLESVOSLemnos

Ovde možete pogledati mapu plaža za plavom zastavicom:

Izvor: 92Putovanja i visitgreece.gr