Blog - Discovery Travel | Daleke destinacije | Avio karte | Leto 2021 | Zima 2021 | Poslovna putovanja

Tenerife, ostrvo večitog proleća

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum congue volutpat sem vel molestie. Pellentesque porta risus tellus, vitae venenatis velit pharetra et. Suspendisse ullamcorper, lacus vitae lacinia facilisis, mi quam viverra est, in ultricies libero ipsum eu diam. Morbi vestibulum eu ante nec ultricies.

NERADNI DANI – Uskrs i Prvi maj

Dragi putnici,
Obaveštavamo vas o radnom vremenu agencije Discovery Travel tokom predstojećih praznika:
Petak, 22.04. – NERADAN DAN
*Subota i nedelja neradni dani.
Ponedeljak, 25.04. – NERADAN DAN

Saznaj više

Neradni dani – Dan državnosti

Poštovani putnici,

Obaveštavamo Vas da povodom praznika Dana državnosti – Sretenje, kancelarija Discovery Travel-a neće raditi u ponedeljak 15.02.2021 godine i u utorak 16.02.2021 godine.

Na raspolaganju smo od srede 17.02.2021. Možete nas kontaktirati na brojeve telefona:
060/3290452, 011/3290452
ili putem mejla: [email protected]

NOVI PROTOKOL ULASKA U GRČKU OD 1. JULA 2020. godine

Poštovani putnici,

Počevši od 1. jula 2020. godine, svi putnici koji ulaze u Republiku Grčku, dužni su da ispune Passenger Locator Form – PLF (link za popunjavanje PLF obrasca: https://travel.gov.gr/) najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, pružajući detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi boravka tokom boravka u Grčkoj.

Nakon popunjavanja PLF obrasca putnici će na email dobiti QR kod koji će (odštampan ili na svom mobilnom telefonu) morati da prikažu prilikom ulaska u zemlju.
Na osnovu očitanog QR koda zdravstveni tim će odlučiti da li će se obaviti testiranje ili će putnici bez dodatnog zadržavanja nastaviti put.

Putnici kojima se obavi testiranje na novi koronavirus SARS-CoV-2 u obavezi su da ostanu u samoizolaciji na adresi svog krajnjeg odredišta u Grčkoj. Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan sa registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je test pozitivan. Po završetku skrininga putnici ulaze u Grčku, primajući uputstva o samoizolaciji dok se ne objave rezultati njihovog skrininga.

Svi putnici moraju poštovati sve neophodne mere preventivne higijene (upotreba maski i fizičko / socijalno distanciranje).

Dodatne Informacije:

Saznaj više

COVID 19 – Obaveštenje

Poštovani putnici,

Obaveštavamo vas da su sva ugovorena turistička putovanja, sa realizacijom do 31.05.2020.g., usled nemogućnosti ispunjenja, otkazana.

Nakon ukidanja vanrednog stanja, u toku su pripreme za početak rada naše agencije, koje podrazumevaju kontakte sa nadležnim organima, u cilju obezbedjenja propisanih uslova za obavljanje delatnosti, radi zaštite naših putnika i zaposlenih, kao i stalnu komunikaciju sa našim partnerima. Agencija Discovery Travel će po preporuci nadležnih organa otvoriti poslovnicu DISCOVERY TRAVEL 1 (27.marta 17-19/lok. 3) od 18.05.2020 uz poštovanje propisanih ograničenja i zaštitnih mera.

Svu komunikaciju od ponedeljka 18.05.2020 ćemo obavljati normalno po redovnom radnom vremenu (e-mail [email protected], tel. 011/3290452, 060/3290452 kao i lično u poslovnici).

U nastavku navodimo preporuke i obaveštenja Ministarstva turizma i YUTA-e po kojima će agencija postupati.

1. Kako smo Vam već ranije najavljivali putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva, ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)

– Detaljnije Uputstvo sa preporukom o postupanju po Uredbi, stručne službe YUTA-e će dostaviti agencijama u najkraćem roku nakon usaglašavanja teksta sa nadležnim ministarstvom.

2. Poštujući preporuku nadležnih institucija Republike Srbije i YUTA-e u uslovima ukidanja vanrednog stanja i relaksacije mera uvedenih usled bolesti COVID 19 izazvane virusom Sars-Cov-2 u cilju postepenog oživljavanja privrednih aktivnosti agencija će započeti sa radom prema gore navedenom obaveštenju. Agencija će raditi od 09 do 19h radnim danima i od 10 do 15h subotom. Nedelja je neradni dan.

U skladu sa Zakonom o turizmu i Zakonom o trgovini, turističke agencije su dužne da odrede i vidno istaknu radno vereme, da se istog pridržavaju i da u slučaju vanrednih promena, prekida ili drugih oblika privremenog prestanka obavljanja delatnosti, izmene vidno označe.
Potrebno je da do 18.05.2020. god vidno istaknu na ulazu u poslovne prostorije-poslovnice, radno vreme (skraćeno ili puno radno vreme), ili odluku da Agencija neće raditi do određenog datuma. U slučajevima kada agencija ne radi sastavni deo odluke moraju biti istaknuti kontakt telefoni ili e-mail adresa na koje putnici mogu da dobiju potrebne informacije.

Prilikom otpočinjanja rada poslovnica će primenjivati zaštitne mere preporučene od strane Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja https://www.zdravlje.org.rs/index.php/covid19 sa ciljem zaštite putnika i zaposlenih.

3. Sva turistička putovanja ugovorena sa realizacijom do 31.05.2020.g. se otkazuju, naravno, uz priznavanje svih uplaćenih iznosa.

4. U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalnom nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji, prenosimo sledeće obaveštenje za putnike:

OBAVEŠTENJE
– Putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva, ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)
– Preporuka YUTA-e i agencije je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 31.05.2020. god. Preporuka agencije je da se pomeri datum putovanja u saradnji sa našim partnerima i pronađe adekvatna zamena aranžmana. U ovom trenutku domaći i inostrani partneri (lokalne agencije, hotelijeri i dr.) posluju otežano i moramo dobiti potvrdu za bilo koju odluku.
– Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 31.05.2020 god. su sigurna i biće iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja
– U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju, obzirom na vanredne okolnosti i otežanog poslovanja domaćih i inostranih partnera.
– Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti razvoj situacije kao i da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo interese i prava putnika
– Bićemo u daljem kontaktu sa Vama kako bi dobili sve neophodne informacije
5. Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije na destinacijama u zemlji i inostranstvu, narednih dana dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.

 

Svi se ipak nadamo da ovakvo stanje neće potrajati dugo i da će situacija u skorije vreme biti normalizovana pa ćemo se vratiti normalnom životu i dugo očekivanim putovanjima.

Hvala svim dragim putnicima na strpljenju i ukazanom poverenju. Agencija Discovery Travel će učiniti sve da zaštiti prava svojih putnika i održi dobre poslovne odnose sa svojim poslovnim partnerima kako bi nastavili da pružamo najbolji mogući servis.

Budite sigurni da ćemo pomno pratiti situaciju, preporuke državnih organa i svakodnevno preduzimati potrebne mere.

Dostupni smo za Vas, ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi vašeg aranžmana ili putovanja koje planirate, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila:

[email protected] i [email protected]

TELEFONI:

+381 (60) 3290 452
+381 (60) 3290 453

Želimo Vam dobro zdravlje i još puno lepih putovanja.

Ostanite zdravi!

Hvala na razumevanju,

Vaš Discovery Travel

Vesti – Korona virus

Dragi putnici,

Korona virus nas drži u neizvesnosti i svakog dana susrećemo putnike koji su zabrinuti i više nisu sigurni u svoje planove odmora.
Ne možemo Vam olakšati odluku o putovanju, ali možemo pružiti sigurnost u kriznim situacijama, kao i prilikom rezervacije.

Za sve individualne putnike sa našim partnerima iz Nemačke (DERTOUR, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, ITS Reisen, Jahn Reisen,TUI, GULET i Airtours) omogućili smo besplatno otkazivanje i rebukiranje za sve destinacije.

Ponuda važi za putnike koji od marta do kraja oktobra 2020. žele da putuju, ali odlažu svoje planove zbog Korona virusa. Ovim putnicima nudimo mogućnost da za sve nove rezervacije od 02.03.2020. do 30.04.2020., u slučaju potrebe, mogu svoje rezervisano putovanje besplatno stornirati ili rebukirati.

Uslovi:
– Booking period: 02.03 do 18.04.2020.
– Period putovanja: 02.03. do 31.10.2020. (kraj putovanja)
– Mogućnost besplatnog otkaza do 30.04.2020.
Ne važi za postojeće rezervacije napravljene pre 02.03.2020.

Pravila kod storniranja ili rebukiranja:
Besplatno storniranje/rebukiranje mora se obaviti do 14 radnih dana pre puta, najkasnije do 30.04., nakon čega važe standardni uslovi storniranja prema OUP.

Napomena: pismeni zahtevi za storniranje moraju biti poslati u skladu sa radnim vremenom nemačkih partnera (ponedeljak-petak od 9h do 17h, u slučaju da je storniranje neophodno obaviti van radnog vremena naših partnera, potrebno je pozivom na mobilni telefon 00381 60 3290 452 kontaktirati naš service centar.

Pored toga Discovery Travel radi konstantno kako bi omogućio najveću moguću sigurnost za svoje putnike i sa zadovoljstvom Vam nudimo mogućnost za besplatnu rezervaciju smeštaja sa opcijom za otkaz bez penala za letnju sezonu 2020 (prema uslovima partnera) za sve destinacije (važi samo za putnike na sopstvenom prevozu)! Napomena: da biste izvršili rezervaciju potrebno je samo da nam pošaljete imena putnika (kao u pasošu) na email: [email protected], sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona +381 60 3290 452.

Možete bezbrižno rezervisati kod nas hotelski smeštaj, znajući da će u slučaju potrebe naši partneri dozvoliti besplatno rešenje.

Dežurni broj telefona: +381603290452
Dežurni e-mail:[email protected]

Vaš, Discovery Travel

Plaćena praksa i mogućnost stalnog zaposlenja

Plaćena praksa i mogućnost stalnog zaposlenja

Trenutno otvoren program – stručna praksa za mlade do 30 godina starosti, bez radnog iskustva u struci. Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa i traje do 9 ili 12 meseci.* NSZ isplaćuje sredstva na mesečnom nivou (visina iznosa zavisi od obrazovanja), NSZ takođe vrši uplatu doprinosa u skladu sa zakonom.

Otvoren je konkurs za stručnu praksu za poziciju agent prodaje.

Vaš CV nam možete poslati na e-mail [email protected]
Obavezno u naslov (Subject) vašeg email-a staviti “Prijava za praksu”.
Kako biste konkurisali za praksu nije Vam potrebno predhodno iskustvo. Za učestvovanje u programu se zahteva minimum VI stepen obrazovanja ili 180 ESPB (potrebno je da lice bude prijavljeno na birou rada).
Obuke kroz koje ćete proći u toku prakse:
– rad sa rezervacionim sistemima (b2b za hotelski smeštaj i avio karte) i poslovnim partnerima
– kreiranje ponuda i rad sa klijentima; samostalna prodaja turističkih aranžmana
Nakon prakse postoji mogućnost stalnog zaposlenja.
Viza za UAE

Ukinute vize za UAE

Bezvizni režim između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije zvanično je stupio na snagu 12.05.2019, nosioci ova dva pasoša sada će moći da putuju bez viza.

Protokol između Vlada Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o izmenama i dopunama prethodnog Sporazima o ukidanju viza za diplomatske, službene i specijalne pasoše, potpisan u Njujorku 26. septembra 2018. godine, stupio je na snagu 12. maja 2019. godine, navodi se na zvaničnom sajtu srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovim Protokolom proširen je bezvizni režim i na nosioce običnih pasoša obe države, koji imaju pravo na ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriji druge države do 90 dana.

Bitno je da rok važenja pasoša radi turističkog putovanja bude duži od 6 meseci.

Carinska procedura će biti brža i efikasnija, lične stvari se ne carine.Takođe iznos novčanih sredstava po danu koju putnik nosi ne predstavlja uslov za ulazak u Emirate.

Državljani R. Srbije koji žele da putuju u UAE detaljne informacije o vrstama roba koje se mogu uneti i izneti iz UAE, mogu naći na sajtu federalne uprave carina UAE.

Međutim, prilikom unošenja i iznošenja novca potrebno je nadležnim carinskim organima prijaviti sume veće od 100.000 dirhama, što je prema trenuno važećem kursu 24.291 evro.

Moguće je uneti cigarete u vrednosti od 2.000 dirhama (486 evra) ili maksimalno 400 komada cigareta. Dozvoljen je unos cigara do iznosa od 3.000 dirhama (729 evra).

Mogu se uneti i pokloni, uključujući i parfeme, do iznosa od takođe 3.000 dirhama.

Materijali (štampane stvari, CD ili video filmovi), koji vređaju islamsku veru ili predstavljaju versku propagandu se oduzimaju. Isto se odnosi i na piratske video i audio materijale, kao i nelegalne računarske softvere, koji se oduzimaju, navedeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslava Srbije.

Tehnička roba se može unositi uz prethodnu prijavu carinskim organima.

Nije dozvoljeno unošenje svih vrsta droga, odnosno narkotika, kao i oružja i municije. Oštro se, kao krivično delo, kažnjava i korišćenje droga i opijata, čak i ukoliko su konzumirani pre ulaska u UAE, dodaje se.

Za iznajmljivanje vozila od Rent-A-Car agencija dovoljna međunarodna vozačka dozvola izdata u Srbiji.

Ženama koje putuju u UAE preporuka je da ne izlaze u šortsevima i majicama bez rukava.

Alkohol se može konzumirati samo na mestu gde je obezbeđena dozvola za njegovo točenje!

Saznaj više

Najlepša ostrva u blizini Atine

Grčka je raj za avanturiste, gurmane, umetnike i sve koji umeju kvalitetno da provedu vreme. Lepota ove drevne zemlje mami da najtoplije mesece provedete baš tamo.
Put u Grčku čini se nepotpun ako ne posetite i jedno od poznatih grčkih ostrva. Ovog puta vam predstavljamo pet rajskih ostrva koja se nalaze nadomak Atine, a vaš odmor može biti još zanimljiviji ukoliko napravite kombinaciju sa autentičnom Atinom. Upite možete slati na [email protected]

EGINA

Ostrvo koje je najbliže Atini, pa vam od Pireja treba samo 40 minuta trajektom. Egina je mirno ostrvo popularno među bogatijim Atinjanima. Što je najvažnije, tu se nalazi jedini skoro neoštećen hram boginje Afaje star 2.500 godina i to samo na pet minuta od luke. Na Egini je popularno iznajmljivanje vespica kojima možete obići ostrvo za veoma kratko vreme. Od glavne luke čak možete prošetati i obići ostatke Apolonovog hrama. Tu je i zadivljujuća plaža Kolona, koja je i leti često prazna. Šta više da poželite?

AGISTRI

Nalazi se odmah pored Egine i vožnja trajektom traje sat. Ovo je za one koji vole sve lokalno i grčko, a minimalna infrastruktura sa tek ponekoliko tavernica pružiće vam osećaj pravog odmora. Ostrvo je toliko malo da ga možete obići biciklom za samo jedan dan. Bicikl možete iznajmiti u luci za samo pet evra. A onda pravac na prelepe plaže poput Dragonere, na kojoj nema mnogo ljudi, a nalazi se tik do guste šume. Na jednoj strani se nalazi bar, a u drugoj pećine. Iako na Agistriju možete biti samo jedan dan i do večere se vratiti u Atinu, ovo je zapravo prava lokacija za vikend odmor.

HIDRA

Takođe na sat od Pireja nalazi se najpopularnije ostrvo u Saronskom zalivu, elegantna Hidra, puna restorana, prodavnica i prelepih plaža. Iako je u gradu motorni saobraćaj zabranjen, putevi uopšte nisu daleko. Većina ostrva je u planinama, ali to nije ni važno, jer je većina aktivnosti smeštena bilzu grada. Najpoznatija plaža je Kamini, a ostrvo je poznato i po juvelirnicama u kojima možete izraditi nakit po želji.

POROS

Nemojte mešati Poros i Paros, fensi ostrvo u Kikladima koje je udaljenije. I do Porosa se vozite sat vremena iz Atine, a zahvaljujući blizini Peloponeza, pruža vam se predivan pogled na kopno. Na Porosu iskoristite priliku da se popnete na 90 godina staru sat-kulu u luci kako biste uživali u pogledu na more. Posejdonov hram se nalazi na severnoj strani ostrva, a ako vas zanimaju još neke znamenitosti, onda posetite Muzej u Porosu. Obavezno posetite plaže Monastiri i Ruski zaliv, pored toga za boravak preporučujemo odličan hotel Sirene Blue Resort sa fantastičnim pogledom, pravi skriveni dragulj.

SPECES

Doduše, Speces je najdalje od pomenutih ostrva, ali je i dalje dostupan za jednodnevni izlet iz Atine. Udaljen je dva sata od Pireja i zabranen je pristup sopstvenim vozilima. Ne brinite, jer će vas već u luci sačekati bezbroj taksista koji će vas odvesti gde je potrebno. Druga zanimljiva opcija je vespa koju možete iznajmiti u luci. Istražite plaže, to je ono najkvalitetnije što Speces ima da ponudi. Agii Anargiri je velika plaža sa suncobranima, a odatle možete hodati uz stene ili preplivati do pećine Bekiri. Većina bogatih Atinjana ima vikendice na ovom ostrvu, ali bez obzira na to ono je još u senci za ozbiljan turizam, što ga čini savršenim za odmor.

 

 

Šta se dešava sa stvarima koje zaboravite u avionu?

Malo je poznata činjenica da za razliku od prtljaga avio-kompanija ne odgovara za vaš ručni prtljag.

Sistem povraćaja izgubljenog predmeta zavisi od kompanije do kompanije, ali uglavnom treba da prijavite šta ste izgubili telefonom ili putem interneta.

Ukoliko kompanija pronađe taj predmet, moraćete da dokažete identitet ličnom kartom, avionskom kartom ili pasošem.

Neke avio-kompanije vam dozvoljavaju da sami potražite izgbuljeni predmet u njihovoj bazi. Na Hitrou i još nekim britanskim aerodromima izgubljene stvari u svim avionima idu u zajedničku bazu, pa ih tako putnici mogu pronaći na sajtu missingx.com.

Ipak, imajte na umu da ćete i za povraćaj izgubljenog predmeta morati da platite oko dvadesetak evra taksu.

Ukoliko se niko ne javi u narednih 90 dana predmeti uglavnom idu na reciklažu, doniraju se humanitarnim organizacijama, uništavaju ili idu na aukciju.

Štaviše, u SAD postoji ogroman magacin gde se prodaju stvari putnika koji su izgubili čitave kofere i nikada se nisu javili da ih potraže.

Evo šta putnici najčešće ostavljaju za sobom u avionu:

1. iPad-ove

2. Mobilne telefone

3. Jastuke za vrat

4. Odeću

5. Naočare za sunce

6. Digitalne knjige

7. Kamere

8. Flašice s vodom

9. Pasoše

10. Dečije igračke

 

Izvor: 92Putovanja

Objavljeno kada će novi Titanik isploviti iz luke

Australijski biznismen i političar Klajv Palmer koji gradi repliku Titanika pod istim imenom, najavio je da će brod biti spreman za plovidbu 2022. godine.

Brod će navodno biti identična kopija čuvenog Titanika, koji je potonuo 1912. godine kada je uradio u ledeni breg.

Kako bi izbegao da se ponovi ista katastrofa, Titanik 2 će biti opremljen većim brojem čamaca za spasavanje, ali i najnovijom tehnologijom.

“Put će se ići istim putem, prevozeći putnike od Sautemptona do Njujorka, ali će takođe ići i u druge delove sveta inspirišući ljude da zavire u čuveni Titanik“, naveo je Palmer u saopštenju.

Navodi se da će brod imati devet platformi i 835 kabina u kojima će se naći 2.435 putika, odnosno prva, druga i treća klasa, baš kao na nekadašnjem Titaniku.

 

Izvor: 92Putovanja